COOKIEVERKLARING

 

Europa

 

Deze cookieverklaring maakt integraal deel uit van de Privacyverklaring klant. Omwille van de leesbaarheid en transparantie behandelen we het gebruik van de Cookies in dit afzonderlijke document. Definities worden gedefinieerd zoals gebruikt in de Privacyverklaring klant.

 

Deze verklaring bevat de volgende hoofdstukken:

1.           Wie zijn wij?

2.           Wat zijn cookies?

3.           Welke Persoonsgegevens verzamelen wij over u?

4.           Waarom gebruiken we uw Persoonsgegevens?

5.           Welke cookies plaatsen we?

6.           Plug-in

7.           Hoe kan ik cookies beheren?

8.          Hoe lang blijven cookies actief?

9.          Aan wie geven we uw Persoonsgegevens door?

10.        Dragen we uw Persoonsgegevens over buiten de Europese Economische Ruimte ('EER')?

11.        Wat zijn mijn rechten?

12.        Hoe kan ik een klacht indienen?

13.        Updates aan deze Privacyverklaring

14.        Contactpersonen

 

 

1.           Wie zijn wij?

 

Foot Locker Europe B.V. is de Gegevensbeheerder die verantwoordelijk is voor Persoonsgegevens van Klanten die vallen onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming ("AVG") van de EU.

 

Foot Locker Europe B.V. is opgericht naar Nederlands recht en is gevestigd te  Ir. D.S. Tuijnmanweg 3-5, 4131 PN, Vianen. Foot Locker Europe B.V. is ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel onder registratienummer 23067735.

 

 

2.           Wat zijn cookies?

 

Een cookie is een klein digitaal bestand dat op uw apparaat wordt opgeslagen door de website ("Site”) die u met dat apparaat bezoekt. Het gebruik van cookies is nu standaard voor de meeste websites: ze worden op grote schaal gebruikt om Sites te laten werken, of efficiënter te laten werken, en om bezoekersinformatie te verstrekken aan de eigenaars van de Site. Cookies bevatten of verzamelen bepaalde informatie, die soms persoonsgegevens omvat.

 

We gebruiken cookies om het gebruik van bepaalde functies mogelijk te maken en om het bezoek aan onze site aantrekkelijk te maken door het gebruik te optimaliseren en content en advertenties te personaliseren. Houd er rekening mee dat het niet aanvaarden van bepaalde soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze site en de diensten die we kunnen aanbieden.

 

 

3.           Welke Persoonsgegevens verzamelen wij over u?

 

Wij verzamelen automatisch bepaalde gegevens wanneer u contact maakt met onze site. Sommige van deze gegevens komen in aanmerking als Persoonsgegevens. Wij verzamelen de volgende categorieën van Persoonsgegevens wanneer u onze Diensten gebruikt:

 

        a.     Online activiteit: online gedragspatronen, online interactie met ons, volgen van bezoeken, browsegeschiedenis en zoekgeschiedenis, voorkeuren en locatie, IP-adres,                 geolocatiegegevens, unieke gebruikers-ID, gsm-model, besturingssysteem, drager en Internet Service Provider via het gebruik van cookies, webbakens, pixeltags,                 logbestanden of andere vergelijkbare technologieën wanneer u onze Diensten gebruikt of interactie aangaat met onze e-mails of advertenties op onze Site, onze App of                 andere sites. We kunnen ook informatie verzamelen over uw gebruik van onze Diensten, zoals de tijd die u besteedt aan het gebruik van de Site of App, het aantal keer dat                 u terugkeert, of u nu doorklikt, opent of links, e-mails en advertenties doorstuurt;

        b.     Persoonlijke gegevens van de klant: bijvoorbeeld naam, e-mailadres, profielafbeelding, geslacht, geboortedatum, woonplaats, vriendenlijst, interesses en likes. Alleen                 informatie waarvoor u toestemming hebt gegeven, wordt met ons gedeeld. We verzamelen dergelijke persoonsgegevens wanneer we gebruikmaken van dienstverleners                 en derden, zoals achtergrondscreeningproviders of sociale media, die internetplatformen, gegevensopslag en verwerkingsdiensten aanbieden. Bijvoorbeeld wanneer u                 uw Twitter-, Instagram- of Facebook-accounts aan ons koppelt, zodat u eenvoudig en veilig op onze Site kunt inloggen zonder een nieuw account aan te maken; en

        c.     Servicegebruiksgegevens: we houden uw bestelling bij terwijl u winkelt op onze site of app, herkennen geregistreerde gebruikers wanneer ze langskomen en bieden                 deze klanten informatie en reclame die voor hen individueel relevanter is. Als u zich bij ons registreert of bij ons bestelt, kunnen we cookies of andere technologieën                 gebruiken om informatie te controleren en bij te houden over hoe u onze Diensten gebruikt en wat u koopt en wanneer. Als u zich niet bij ons registreert of niet bij ons                 koopt, kunnen we informatie over uw gebruik bewaken en bijhouden om uw winkelervaring te verbeteren en u meer relevante content en reclame te bieden.

 

 

4.           Waarom gebruiken we uw Persoonsgegevens?

 

We gebruiken de Persoonsgegevens die we over u verzamelen voor de volgende specifieke doeleinden en gebruikscategorieën:

 

4.1        Voor marketingdoeleinden om u te voorzien van content op maat, gerichte aanbiedingen en reclame voor onze Diensten

 

Wij bieden u content op maat, gerichte aanbiedingen en reclame om uw winkelervaring te verbeteren, u meer relevante content te bieden en meer over u te weten te komen. Dit kan het genereren van op maat gemaakte toevoegingen op sociale media zoals Facebook omvatten.

Verwerkingsgrond: de verwerking van uw Persoonsgegevens is gebaseerd op ons legitieme belang voor de bedrijfsvoering door u als (potentiële) klant te analyseren, hoe u onze diensten koopt en gebruikt en om een relatie met u te onderhouden of op te bouwen. We verwerken deze Persoonsgegevens alleen als uw belangen of grondrechten niet zwaarder wegen dan ons legitieme zakelijke belang. Als we niet kunnen vertrouwen op een legitiem belang, is de verwerking van uw Persoonsgegevens gebaseerd op uw toestemming.

Houd er rekening mee dat u uw toestemming te allen tijde kunt intrekken door uw voorkeuren te wijzigen in de cookie-instellingen onder aan onze site. U kunt cookies ook wijzigen in de instellingen van de internetbrowser die u gebruikt en/of uw browsergeschiedenis opschonen.

 

4.2        Om ons bedrijf te runnen en onze Diensten te analyseren, ontwikkelen en verbeteren

 

Dit omvat het analyseren van trends en siteverkeer en het beheren en optimaliseren van onze services om ervoor te zorgen dat onze services en andere interne functies correct werken.

Verwerkingsgrond: de verwerking van uw Persoonsgegevens is gebaseerd op ons legitieme belang om ons bedrijf te exploiteren en onze diensten op een efficiënte en passende manier te ontwikkelen en verbeteren en om de effectiviteit, gebruikerservaring, werking en veiligheid van onze systemen en netwerken en diensten te verbeteren. We verwerken deze informatie alleen als uw belangen of grondrechten niet zwaarder wegen dan ons legitieme zakelijke belang. Als we niet kunnen vertrouwen op een legitiem belang, is de verwerking van uw Persoonsgegevens gebaseerd op uw toestemming.

Houd er rekening mee dat u uw toestemming te allen tijde kunt intrekken door uw voorkeuren te wijzigen in de cookie-instellingen onder aan onze site. U kunt cookies ook wijzigen in de instellingen van de internetbrowser die u gebruikt en/of uw browsergeschiedenis opschonen.

 

4.3        Of anders zoals beschreven op het moment van de verzameling van de Persoonsgegevens.

 

 

5.           Welke cookies plaatsen we?

 

Wanneer u onze Diensten bezoekt, plaatsen we de volgende cookies:

 

5.1   Strikt noodzakelijke cookies

 

Noodzakelijke cookies zijn vereist voor de goede werking van onze site en de functies ervan. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die u hebt ondernomen en die neerkomen op een aanvraag voor Diensten, zoals het instellen van uw privacyvoorkeuren, het inloggen of invullen van formulieren.

 

Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op en u kunt ze niet uitschakelen.

 

5.2   Performantiecookies

 

Performance cookies stellen ons in staat om bezoeken en verkeersbronnen te tellen, zodat we de prestaties van onze site kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons om te weten welke pagina 's het populairst en het minst populair zijn en om te zien hoe bezoekers zich verplaatsen op de site, bijvoorbeeld SessionCam, Session ID, Web Analytics.

 

De gegevens die deze cookies verzamelen, blijven geaggregeerd en anoniem, tenzij u hiermee instemt. Als u deze cookies niet goedkeurt, weten we niet wanneer u onze site hebt bezocht en kunnen we de prestaties ervan niet controleren.

 

5.3   Functionele cookies

 

Functionele cookies worden gebruikt om de functionaliteit van onze site volledig in te schakelen en een gepersonaliseerde ervaring te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe leveranciers wier diensten we aan onze site hebben toegevoegd. Bijvoorbeeld Google Maps met aanbevelingen.

 

De gegevens die deze cookies verzamelen, blijven geaggregeerd en anoniem, tenzij u hiermee instemt. Als u deze cookies niet goedkeurt, werken sommige of alle Diensten mogelijk niet goed.

 

5.4   Cookies voor targeting en sociale media

 

Targeting cookies, waaronder Social Media cookies, worden gebruikt om u te benaderen door advertenties weer te geven tijdens uw browse-ervaring. Deze cookies kunnen worden ingesteld via onze site of door onze reclamepartners. Ze kunnen door de partnerbedrijven worden gebruikt om een profiel op te bouwen van uw interesses en voorkeuren en kunnen u relevante advertenties op andere websites tonen. Bijvoorbeeld Awin tracking cookies, Google Remarketing, Bluecore, Google AdSense, Google-Adwords.

 

Deze cookies verzamelen uw persoonsgegevens, zoals de unieke identificatie van uw browser en internetapparaat: daarom is uw toestemming vereist. Als u deze cookies niet goedkeurt, zult u minder gerichte reclame ervaren.

 

 

6.      Plug-in

 

Een plug-in is software die fungeert als add-on voor een webbrowser en de browser extra functionaliteit biedt. Plug-in stelt een webbrowser in staat om extra content weer te geven waarvoor hij oorspronkelijk niet was ontworpen. Wanneer een webbrowser plug-ins ondersteunt, kan hij dus worden aangepast.

Op onze site maken we gebruik van plug-ins van verschillende sociale netwerken. Bijvoorbeeld Facebook, Google+, YouTube, Vimeo-componenten en SlideShare.

 

 

Voor meer informatie over het doel en de reikwijdte van de gegevensverzameling door de bovengenoemde gegevenspartners, verdere verwerking en gebruik van de gegevens, evenals uw rechten op dit gebied en het instellen van opties voor de bescherming van uw privacy, verwijzen wij naar hun privacyverklaringen.

 

 

7.           Hoe lang blijven cookies actief?

 

Veel cookies die op onze site worden gebruikt, worden automatisch van uw harde schijf verwijderd nadat u onze site hebt gebruikt (zogenaamde "sessiecookies”). Daarom worden deze cookies automatisch verwijderd door de browser te sluiten, zoals Strictly Necessary cookies.

Andere cookies worden op uw computer opgeslagen en stellen ons in staat om uw computer bij uw volgende bezoek te herkennen (zogenaamde 'permanente cookies'). Daarom worden deze cookies niet verwijderd door de browser te sluiten, zoals cookies voor targeting en sociale media, maar vervallen ze na een bepaalde tijd (zie de bewaarperiode en privacypraktijken van onze gegevenspartners), zolang ze niet eerder handmatig door u worden verwijderd.

Performance- en functionele cookies kunnen zowel sessiecookies als permanente cookies zijn, afhankelijk van het type cookie en de functie ervan.

 

Als u niet wilt dat onze cookies op uw computer worden opgeslagen, wis dan de cookies in uw browser voor onze site of wijzig uw browserinstellingen zodat cookies doorgaans niet op uw computer worden opgeslagen of actief worden verwijderd.

 

 

8.           Hoe kunt u cookies beheren?

 

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt op onze site, wordt u gevraagd cookies toe te staan om ervoor te zorgen dat onze site correct functioneert en om content en advertenties te personaliseren en om het verkeer van onze site te analyseren. Door op "Cookies accepteren” te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met deze verklaring.

 

Door onze site te blijven gebruiken zonder cookies te aanvaarden of door de cookiebanner te sluiten zonder:

 

        a.      Strikt noodzakelijke cookies zijn standaard actief;

        b.      Prestatie- en functionele cookies blijven geaggregeerd en anoniem tenzij u uw toestemming geeft; en

        c.      Cookies voor targeting en sociale media blijven inactief totdat uw toestemming is gegeven.

 

U kunt uw voorkeuren op elk moment wijzigen in de cookie-instellingen onder aan onze site. U kunt cookies ook wijzigen in de instellingen van de internetbrowser die u gebruikt en/of uw browsergeschiedenis opschonen.

 

 

9.           Aan wie geven we uw Persoonsgegevens door?

 

We kunnen uw Persoonsgegevens op de volgende manieren bekendmaken:

 

9.1   Met andere Foot Locker-entiteiten die deel uitmaken van de Foot Locker Group

 

We kunnen uw persoonsgegevens delen met entiteiten die deel uitmaken van onze groepsorganisatie, voor zover dat nodig is voor intern en administratief beheer of voor de uitvoering van onze diensten en aanverwante acties en vereisten.

 

9.2   Met datapartners

 

We gebruiken gegevenspartners voor zakelijke, professionele en technische ondersteuning, zoals installatie en onderhoud van systemen, als verwerkers (zoals bedoeld in de AVG). Deze bedrijven gebruiken uw persoonsgegevens alleen namens ons en volgens onze schriftelijke instructies: In beperkte omstandigheden kunnen deze leveranciers toegang hebben tot uw Persoonsgegevens wanneer dit nodig is voor onderhoud of het oplossen van problemen.

 

 

10.       Dragen we uw Persoonsgegevens over buiten de Europese Economische Ruimte (“EER”)?

 

We dragen uw persoonsgegevens niet over buiten de EER.

 

 

11.       Wat zijn mijn rechten?

 

Zie de Privacyverklaring klant.

 

 

12.       Hoe kan ik een klacht indienen?

 

Als u niet tevreden bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens hebben verwerkt, neem dan contact met ons op via: privacy@footlocker.com.

Houd er rekening mee dat u ook het recht hebt om een klacht in te dienen bij de bevoegde Gegevensbeschermingsautoriteit.

 

 

13.       Updates aan deze Privacyverklaring

 

Wij passen deze Verklaring van tijd tot tijd aan om de verstrekte informatie actueel te houden. Wij raden u aan deze Verklaring regelmatig opnieuw te lezen.

 

Laatst bijgewerkt: juni 2020

 

 

14.       Contactpersonen

 

Als u vragen, opmerkingen of klachten hebt over deze Verklaring of de verwerking van uw Persoonsgegevens, neem dan contact met ons op via: privacy@footlocker.com.

Als u uw rechten wilt uitoefenen, gebruik dan de volgende internetpagina www.footlocker-emea.com/privacy.